Överlägg

Alumnen har ordet

Intervju med Emil Andersson

 

Hej, vem är du?

Mitt namn är Emil Andersson och är sedan 2016 projektledare på Ung Företagsamhet Kronoberg där jag jobbar som Event och kommunikationsansvarig. I juni 2016, tog jag examen inom ekonomi på Linnéuniversitet i Växjö (kandidatprogram Enterprising & Business Development).

 Varför började du plugga EBD?

Anledningen till varför jag valde att läsa vidare efter gymnasiet var nog främst för att jag under mitt sista år drev UF-företag på Katedralskolan i Växjö. Ett år där gnistan tändes för företagsamhet och företagande, men även ett år där min personliga utveckling tog fart på riktigt. Jag beslöt mig rätt snabbt efter studenten att jag ville fortsätta min entreprenöriellabana och utveckla de kompetenser samt kunskaper som jag fick med mig från UF-året. Efter ett år på en känd klädkedja, Lager 157, kände jag att jag ville få utlopp för min innovationsförmåga och drivkraft så jag började söka efter utbildningar och fastnade direkt för programmet Enterprising & Business development. Ett program där jag kunde fortsätta utveckla min företagsamhet och mitt intresse för företagande.

Vad var ditt mål med utbildningen?

Mitt mål med utbildningen var till en början att lära mig om företagande, men ändrades rätt snabbt till att skapa förutsättningar för mig själv efter studietiden. Mitt mål med utbildningen blev därför att lära mig så mycket jag kunde om företagande men samtidigt utmana mig själv för att kunna bli ännu mer företagsam.

Vad minns du mest med EBD?

Det jag minns mest från EBD är såklart min fantastiska klass, där alla var likasinnade och brann för entreprenörskap och företagande. Men även hela EBD-andan som lätt smittar av sig då många EBD studenter är drivna och det är mycket som händer i deras närhet. Ett exempel på det är ju att många väljer att starta företag under sin studietid.

 Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som projektledare på Ung Företagsamhet Kronoberg där jag är event och kommunikationsansvarig. Ett drömjobb där jag verkligen får utlopp för mitt intresse av företagsskapande i kombination med mitt intresse för att möta och motivera människor.

Hur tog du dig dit?

Jag tror att den främsta anledningen till att jag jobbar på Ung Företagsamhet Kronoberg är för att jag under min studietid valde att engagera mig och göra saker utöver studierna. Mitt framgångsrecept är nog att utmana sig själv och göra saker där man tar sig utanför sin bekvämlighetszon, för det är först då man utvecklas och det ger även ringar på vattnet.

 Hur har EBD hjälpt dig till din nuvarande roll?

Under mina år på Linnéuniversitetet har jag utvecklat färdigheter i flera olika typer av företagsrelaterade områden. Jag har under mina sista år fördjupat mig inom företagsutveckling, entreprenörskap och innovation. Tack vare min utbildning på EBD-programmet har jag fått möjligheten att jobba med olika företag och tillsammans utveckla deras verksamhet, vilket har gett mig både teoretiska och praktiska kunskaper. Jag studerade även en termin i USA under hösten 2015, där jag fick möjlighet att fördjupa mina kunskaper inom marketing och management på en internationell nivå.

 Vad var det bästa respektive det sämsta med utbildningen?

Det bästa med utbildningen var såklart gemenskapen och att utbildningen erbjuder möjligheten att faktiskt komma ut på företag och se hur det fungerar på riktigt. Det som man bör vara beredd på är att det är en utbildning som stundtals kan bestå av högt tempo, men jag tror att lösningen till detta är bra planering och strukturerat arbete.

Vad skulle du ge för tips till någon som funderar på att börja studera EBD?

Mitt tips till er som funderar på att söka EBD, är att ta vara på alla möjligheter som EBD och Linnéuniversitetet har att erbjuda. Det finns otroligt många bra utskott, föreningar och event där man verkligen får utvecklas och utmana sig själv.

 

Så ta chansen, ni kommer INTE att ångra er!!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *