Överlägg

En dag på EBD

En dag på EBD med Ellen Åkerblom

En dag som student på Enterprising & Business-development programmet är sällan den andra lik. Just idag börjar vi med föreläsning där en ny uppgift introduceras. Efter en kort introduktion av ämnet kommer diskussionen igång – många i klassen har tankar och idéer om ämnet som de vill diskutera. Eftersom att vi är en liten klass (30 studenter) är det ofta lätt att ställa frågor och diskutera idéer med gruppen. Andra halvan av föreläsningen går ut på att genomföra en kreativ övning tillsammans med min skrivpartner. Vi diskuterar affärsidéer och hur de skulle kunna inarbetas i vårt partnerföretag. Efter föreläsningen bokar vi ett möte med vårt partnerföretag för att diskutera vidare med dem innan vi sätter igång med rapporten på ämnet.

 

Efter att ha ätit matlåda tillsammans med några klasskompisar sätter vi oss tillsammans för att plugga till den stundande Nationalekonomi-tentan i slutet av veckan. Vi läser sällan endast ett ämne i taget på EBD, vilket gör att en vecka kan innebära både tentaplugg och rapportskrivande.

 

Ett par timmars plugg  senare springer jag vidare till möte med mitt utskott där vi planerar kommande event som vi ska hålla i. Efter mötet fikar vi alltid och hänger en stund då vi alla går olika program och inte träffas varje dag. En dag som student på EBD kan vara både stressig och lugn, rolig och krävande och tvinga en att ha många bollar i luften – precis som arbetslivet. (Sen hjälper ju alltid en bra kväll på Sivans)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *